Двом мешканцям села Забрідь Ужгородського району за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру в незаконному переправленні семи громадян Сомалі через державний кордон за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, влітку цього року підозрювані переправили групу іноземців до Польщі в обхід офіційних пунктів пропуску. До того майже дві доби водили африканців лісами й горами поблизу держкордону та забезпечували продуктами харчування. Згодом мігрантів виявили та затримали польські прикордонники.

За місцями проживання цих осіб проведено обшуки, виявлено та вилучено десяток мобільних телефонів, документи і транспортні засоби, що могли використовуватися для протиправної діяльності. Про це повідомляють з обласної прокуратури. Водночас правоохоронці встановлюють інших осіб, котрі можуть бути причетними до вказаного злочину.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції, інформує Закарпатська обласна прокуратура.