Про це повідомив 28 листопада, після кризової зустрічі в Кале, французький міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен, інформує DW.

Таке рішення було ухвалено після того, як минулого тижня в районі протоки Ла-Манш загинуло щонайменше 27 людей, які намагалися дістатися Англії з Франції на надувному човні. Їхні тіла виявили рибалки неподалік французьких міст Кале та Дюнкерк. Як зауважив очільник МВС Франції, це найтрагічніший інцидент за участю мігрантів, який колись траплявся в Ла-Манші. Він заявив про затримання чотирьох підозрюваних торговців людьми, яких звинувачують у безпосередньому зв’язку з контрабандою через Ла-Манш.

Через трагедію між Францією та Великою Британією виникла політична суперечка. Після того як прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон опублікував у соцмережах лист до президента Франції Еммануеля Макрона, в котрому зажадав, щоб Франція повернула всіх мігрантів, котрі незаконно прямують до його країни,  Париж відкликав запрошення британському міністру внутрішніх справ Пріті Пател зустрітися з Жеральдом Дарманеном.

Врешті кризова зустріч в Кале відбулася за участі представників Бельгії, Нідерландів, Німеччини та Єврокомісії.

28 листопада Жеральд Дарманен заявив, що Франція висловлює готовність до співпраці з британським урядом з метою утримання мігрантів на їх шляху до Великої Британії. «Ми хочемо співпрацювати з Великою Британією, вона є нашим союзником», -сказав він. Однак наголосив, що це має відбуватись на рівних засадах. За словами міністра, країни ЄС закликали Велику Британію створити легальні міграційні маршрути. Також у заяві йдеться, що британській владі слід перешкоджати незаконному працевлаштуванню таких осіб.

Фото: DW