Більшість учасників засідання були за те, щоб Заєв продовжив керувати партією і займати посаду глави уряду. Однак сам Зоран Заєв наполіг, щоб його відставку схвалила Центральна виконавча рада СДСМ. Що й було зроблено.

Північномакедонські ЗМІ повідомляють, що вибори нового керівника поки ще правлячої в країні партії буде проведено 12 грудня. Очевидно, його кандидатуру й буде внесено на затвердження парламенту як прем’єр-міністра країни. Зараз для СДСМ важливо зберегти дуже хитку парламентську більшість лише в один голос і залучити на свій бік албанський рух «Альтернатива» для створення урядової коаліції.

Лідер опозиційної партії ВМРО-ДПМНЄ Хрістіян Міцкоскі заявив, що після відставки Зорана Заєва в країні мають відбутися дострокові парламентські вибори. «Дострокові вибори необхідні, бо цей уряд втратив довіру виборців. Люди про це ясно висловилися на місцевих виборах. Поки цей уряд перебуватиме при владі, збитки в країні буде множитимуться і, на жаль, призводитимуть до загибелі людей. Причина одна — частина лідерів правлячих партій просто не справляється зі своєю роботою», — заявив лідер опозиції.