Нового «гостя» учені назвали «Омікроном».

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на суботній випуск видання Focus Online. У коментарях фахівці припускають, що «Омікрон» небезпечніший від «Дельти». Хоч це ще достеменно й невідомо, проте надзвичайно велика кількість мутацій у вірусі змушує експертів тривожитися.

Приміром, в інтерв’ю виданню BILD один із виробників вакцини Pfizer/BioNTech розповів, що вже розпочато його дослідження (класифікація B.1.1.529). А також, що цей варіант відрізняється від тих, які вивчалися раніше, оскільки має додаткові мутації у шиповому білку. Дані лабораторних аналізів очікуються не пізніше, ніж за два тижні. «Вони розкажуть, чи є B.1.1.529 escape-варіантом, який потребує коригування нашої вакцини, якщо він пошириться на міжнародному рівні», — повідомив представник Pfizer/BioNTech.

Якщо з’ясується, що вакцина недостатньо ефективна проти нового штаму коронавірусу, то її адаптуватимуть відповідним чином.

Також німецькі ЗМІ повідомляють, що «Омікрон» виявлено вже в багатьох країнах Європи.

Тим часом Німеччина після виявлення коронавірусу нової мутації у пасажирів, котрі прибули з ПАР, майже повністю припинила авіасполучення з цією країною з тим, щоб попередити подальше поширення збудника хвороби.

Також у ФРН стали чинними оголошені нові обмеження у зв’язку з високою кількістю захворювань на ковід, котра щодень зростає, як і летальні випадки від нього. На робочі місця допускаються працівники, які надають документ правила 3G: вакцинувався чи перехворів на ковід, або має негативний результат тесту, отриманий не більш як за 48 годин.

Що стосується відвідування торговельних закладів, то в них служба порядку вимагає документи, що засвідчують дотримання правила 2G: вакцинувався чи одужав після захворювання на ковід. Про дотримання соціальної дистанції 1,5 — 2 м годі й казати. Що створює неабиякі незручності, та громадяни, хоч і не завжди терпляче, але виконують ці вимоги.

Берлін.

Фото: DW