Як повідомляє румунське видання Jurnalul, міністр транспортної інфраструктури Сорін Гриндяну зазначив: мовляв, не все одразу. Новий уряд уже розробив державну програму розвитку інфра-
структури на найближчі 10 років. Її реалізація обійдеться країні загалом у 73 мільярди євро. «Ми повинні зробити ривок у відновленні системи залізничного сполучення, будівництві нових автомагістралей і збільшенні маршрутів авіасполучення з усім світом», — підкреслив він. Але так і не повідомив, де уряд планує брати гроші для реалізації таких грандіозних планів. Однак громадянам було обіцяно продовжувати найважливіші економічні реформи в країні, включаючи відновлення інфраструктури, без шкоди для соціальних програм і скорочення підтримки незаможних родин.

Видання припускає, що уряд розраховує на одержання коштів із європейських фондів, а також на нові позики. Додатковий кредит уряд за згодою парламенту хоче взяти в Європейського банку реконструкції та розвитку. Це збільшить зовнішній борг країни, але без таких вливань складно буде завершувати реформи, на яких наполягає ЄС.