Нічого нового й революційного міністри не могли запропонувати. Тому зупинилися на тому, що вже зробили в сусідній Сербії ще 30 листопада. Там вольовим рішенням ціни просто «заморозили» на два місяці. Уряд вважає, що перед новорічними й різдвяними святами народ не повинен хвилюватися і відмовляти собі в тому, щоб на святкових столах були, хай і не делікатеси, але традиційні страви.

Тепер до кінця січня нового року й у магазинах Північної Македонії не мають змінюватися цінники на хліб, цукор, борошно, соняшникову олію, молоко, м’ясо й… бринзу. За основу взято вартість цих продуктів на 1 грудня цього року. Міністр економіки Крешнік Бектеші зазначив, що це рішення стосується не тільки роздрібних цін, а й оптових. Тобто по всьому ланцюжку ніхто не має наживатися і отримувати надприбуток. За цим суворо стежитимуть контролюючі органі й каратимуть за спекуляцію.

Деякі економісти вважають, що ще один експеримент із втручанням у ринкові відносини й ціноутворення до добра не призведе. І пророкують: це може спричинити дефіцит продуктів харчування. І за ними, як у соціалістичні часи, доведеться стояти в довгих чергах чи «діставати» по блату. Але в міністерстві економіки упевнені: на всіх підприємствах, включаючи приватні пекарні, є запас сировини, закупленої за старими цінами, і його цілком вистачить на два місяці.