У вівторок він зустрівся з керівниками партій «Демократична Болгарія» і «Є такий народ».

«Це вже наша третя зустріч цього року в такому форматі й з таким порядком денним. Я сподіваюся, що вона завершить цей виборчий марафон у країні. Голосуючи за вас, болгарські громадяни дали сигнал, що їм потрібен безкомпромісний захист верховенства закону й припинення зловживань владою, які стали повсюдними в останні десятиліття», — почав розмову з ними глава держави. Він нагадав, що історія країни показала: у важкі часи демократичні утворення об’єднувалися і робили крок вперед, а не розбігалися в різні боки. І висловив надію, що так відбудеться і нині.

Лідер «Демократичної Болгарії» Христо Іванов повідомив главі держави, що в результаті переговорів з формування парламентської більшості починає проявлятися його перша характеристика. Вона свідчить про те, що він зможе функціонувати без партій ГЄРБ і протурецького Руху за права й свободи, які, за його висловлюванням, «є носіями вірусу корупції в країні».

ЗМІ повідомляють, що за скупою інформацією, яка надходить із кулуарів перемовин, у новому уряді збільшать кількість міністерств (на два) і віце-прем’єрів. У глави уряду буде чотири заступники — за кількістю партій, що входять до майбутньої коаліції. І якщо раніше заступників міністрів призначали відповідно до партійних квот, то тепер це право отримав керівник відомства.

Називаються й імена деяких майбутніх міністрів. Так, партія «Продовжуємо зміни», яка перемогла на останніх дострокових парламентських виборах, запропонує прем’єр-міністрові нинішнього службового уряду Стефану Яневу очолити міністерство оборони. Збережуть свої посади в новому кабінеті міністри внутрішніх справ, освіти й науки. Решту міністерських посад буде рівномірно розподілено між чотирма коаліційними партнерами.