На зустрічі в селищі Солотвино з консулами Румунії Граціаном-Флоріном Пирву і Георге Ангелом в. о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський обговорив перспективи розбудови прикордонної інфраструктури.

«Одне з ключових завдань, яке ставить перед нами Президент України Володимир Зеленський, — налагодження транскордонного співробітництва. Запуск нового цілодобового пункту пропуску «Біла Церква — Сігету Мармацієй» дозволить покращити економічну співпрацю між Україною та Румунією, розвантажити існуючий міжнародний автомобільний пункт пропуску (МАПП) «Дякове» і очікувати збільшення потоку іноземних туристів на Закарпаття», — наголосив Петро Добромільський.

Проект землеустрою КПП уже затвердили та виділили земельну ділянку площею майже 12 гектарів за межами села Біла Церква Тячівського району. Важливо, що до майбутнього пункту пропуску вже збудована якісна дорожня інфраструктура. Також сторони обговорили можливості залучення іноземних інвестицій у регіон через будівництво індустріальних парків.

У зустрічі взяв участь і народний депутат України Михайло Лаба.

Ужгород.