В осучасненій лабораторії функціонуватимуть дорогі біохімічний та гематологічний аналізатори, за допомогою яких виконуватимуться термінові й планові тести та аналізи на рівень холестерину, глюкози, с-реактивного білка, можна буде зробити печінкові проби тощо. Важливо, що всі ці послуги жителі громади отримуватимуть безплатно, до того ж у затишних, комфортних умовах.

— Мій підхід до роботи — це фундаментальні зміни і позитивні перетворення, які значно поліпшують якість життя людей, — зазначив на зустрічі з колективом амбулаторії народний депутат України по 199-му округу Сергій Нагорняк (на знімку в центрі). — Я радий, що відтепер медицина стала доступнішою для сільських жителів і більше не потрібно їхати в обласний центр чи Умань, аби здати аналізи.

Нині в громаді, де мешкають понад п’ять тисяч осіб, якість медичних послуг відповідає рівню хорошого приватного медичного закладу, зауважили фахівці охорони здоров’я, котрі також ознайомилися з роботою сільського медичного закладу.

За словами народного обранця, відновлення та розвиток медичної галузі округу — найважливіші пріоритети в його діяльності.

— Хочу подякувати всім, хто долучився до спільної справи — облаштування та осучаснення сільської амбулаторії. Разом ми виконали велику та корисну роботу, яка, впевнений, допоможе повернути здоров’я, врятувати не одне людське життя. Якісний сільській медицині бути! — наголосив Сергій Нагорняк.

Загальна вартість нового обладнання, поінформували в Буцькій територіальній громаді, становить 1,2 мільйона гривень.

— Ці кошти вдалося залучити завдяки ініціативі, рішучості, наполегливості нашого народного депутата та його зверненню до Кабінету Міністрів України, — підкреслив буцький селищний голова Сергій Залізняк. — З ремонтом та опорядженням амбулаторії допомогли місцеві підприємці, за що ми їм також дуже вдячні.

Послугами оновленої амбулаторії користуватимуться мешканці Буків, Багви, Русалівки, Червоного Кута, Нової Греблі та інших населених пунктів селищної територіальної громади. І що важливо, майже 800 школярів та вихованців дитячих дошкільних закладів ТГ будуть віднині охоплені медичними профілактичними заходами.

Черкаська область.

Фото надано Євгенією Плугіною.