Грецькі медики, які працюють під час пандемії буквально з усіх сил, висловили невдоволення діями влади, яка, за повідомленням місцевих ЗМІ, бронює у відділеннях інтенсивної терапії кожного лікувального закладу кілька спеціалізованих ліжок для «особливо важливих пацієнтів».

Президент Федерації лікарняних працівників Михаліс Яннакос повідомив, що в середу в усіх клініках країни з 647 місць для лікування пацієнтів з тяжким перебігом коронавірусу майже 50 були порожні, а хворих, які надходили, розміщали в коридорах чи, в ліпшому разі, непристосованих підсобних приміщеннях. Майже сім відсотків спеціальних ліжок тримали «про всяк випадок» для тих, хто міг потрапити в лікарню по дзвінку «зверху». В інтерв'ю телеканалу Skai TV пан Яннакос відкрив «великий секрет»: у столичній державній лікарні Червоного Хреста та ще деяких відомчих клініках завжди є по два вільні місця, які тримають для обраних. Одним із таких, за його словами, виявився 80-річний епіскоп, у якого результат тесту на коронавірус виявився позитивним. Лікарям афінської клініки дали вказівку терміново знайти йому ліжко, й тим довелося з вибаченнями «виселяти» пацієнтів з палати в інше менш зручне місце для проведення необхідних процедур.

Міністр охорони здоров'я поспішив назвати це повідомлення фейковим, але президент федерації «припер його до стінки» офіційними даними його ж відомства. Загалом у країні в середу 114 пацієнтів з COVID-19 «лікували» поза відділеннями інтенсивної терапії.

Щоб заспокоїти громадську думку, офіційний представник уряду Янніс Ікономоу в ефірі Skai TV заявив: «Якщо є такі докази, то їх слід засудити... Є тільки одна причина, з якої інтубованих пацієнтів мають поміщати до відділення реанімації, - стан їхнього здоров'я». Але країною вже поширюються чутки, що прості люди мруть як мухи від коронавірусу, а в лікарнях місця залишають порожніми в очікуванні високопосадовців, політиків чи відомих осіб. Розвіяти їх владі буде не просто. Зараз тільки ледачі й байдужні не обговорюють новину, повідомлену президентом Федерації лікарняних працівників. І йому вірять більше, ніж урядовцям...