Його мета — налагодження співпраці між областями. У підсумку підписано Меморандум про співробітництво між Вінницькою, Житомирською, Закарпатською, Луганською, Рівненською та Тернопільською областями.

Серед спікерів та учасників форуму — народні депутати України, представники Міністерства розвитку громад і територій України, голови та представники парламентських комітетів, керівники та представники обласних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, директори і представники агенцій та інституцій регіонального розвитку.

Гостей вітали і виступили на форумі голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, в.о. голови ОДА Петро Добромільський, директор Агенції регіонального розвитку Закарпатської області Михайло Лаба-молодший та інші.

«Приємно, що Закарпаття може бути корисне колегам з інших регіонів. Наше географічне розташування спонукало робити акцент на транскордонному співробітництві. Яскравий і унікальний приклад — ініційоване мною у 2015 році Європейське територіальне об’єднання «ТИСА» з Угорщиною, завдяки якому нині ми на старті побудови сміттєсортувального заводу на 7,8 мільйона євро, — сказав у виступі В. Чубірко. — У нас є дві агенції регіонального розвитку. Одна з них більше орієнтована на Київ, інша — на співпрацю з нашими закордонними сусідами. Ми маємо понад 300 угод із зарубіжними партнерами, 15 років поспіль співпрацюємо з чеським краєм Височина, переймаючи досвід і вдосконалюючись. Діє і всеукраїнське об’єднання «Єврорегіон Карпати», який дав нам масштабний проект «Мале карпатське коло». А це — майже 50 тисяч туристів щороку. Закарпаття готове простягнути руку дружби нашим колегам, ділитися досвідом».

За словами П. Добромільського, підписання меморандуму дасть змогу поглибити взаємодію між областями. Що дасть нові можливості для всебічного економічного, соціального та інфраструктурного розвитку територій.

Варто додати, що документ меморандуму розробила Агенція регіонального розвитку Закарпатської області спільно з партнерами.

На знімку: учасники форуму зробили світлину на згадку.

Фото прес-служби ОДА.