Як інформує прес-служба МЗС, така резолюція приймається в ООН уже четвертий рік поспіль. Ухвалення документа свідчить про те, що мілітаризація Криму, яку проводить держава-окупант Російська Федерація, залишається в центрі уваги міжнародного співтовариства. В цьогорічному документі висловлюється занепокоєння незаконним розширенням території військово-морських баз РФ у Криму, наданням силовим структурам РФ повноважень щодо блокування частин території та акваторії поблизу військових об’єктів, що ставить під загрозу вільний прохід суден Керченською протокою.

Документ чітко визначає, що РФ має утримуватися від навмисного перешкоджання міжнародному судноплавству, особливо суднам, які прямують Азовським морем і Керченською протокою до українських портів чи в зворотному напрямку. 

Резолюція також закликає Росію припинити незаконний призов мешканців Криму до своїх збройних сил та покласти край мілітаризації освіти в Криму — шкільній військовій підготовці кримських дітей, метою якої проголошується їхня майбутня служба у збройних силах РФ.

Щорічні резолюції Генасамблеї стосовно мілітаризації Криму, а також щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму мають вагому роль як політичні й дипломатичні інструменти в боротьбі проти російської окупації та діяльності в рамках Кримської платформи.