Збір підписів здійснює Комітет США з визнання Голодомору геноцидом українського народу.

«Волтер Дюранті був лауреатом престижної Пулітцерівської премії 1932 року за репортажі в The New York Times про програму колективізації Йосипа Сталіна під назвою «П’ятирічка», яка послужила засобом геноциду 7—10 мільйонів українців під назвою Голодомор. Публічно заперечуючи будь-який голод, Волтер Дюранті приватно визнав звірства Сталіна, але продовжував брехати, щоб мати доступ до Сталіна», — зазначають у Комітеті.

Організатори збору підписів наголошують, що Пулітцерівська премія — це визначна нагорода, яка присуджується гідним журналістам. «У випадку з Дюранті її вручили людині, яка не відповідала жодним стандартам нагороди, а натомість поширювала неправдиві новини по всьому світу та пропагувала легітимність Радянського Союзу», — йдеться в заяві Комітету, де додають, що журналіст відповідальний за приховування найбільшого злочину століття — Голодомору в Україні, геноциду, який убив мільйони голодуючих українців.

Ініціатори збору підписів прагнуть не дозволити Пулітцерівському комітетові продовжувати політику ігнорування багаторічних звернень української громади США, і сприятимуть до 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні позбавленню В. Дюранті всесвітньо визнаної премії в галузі публіцистики. 

Петицію може підписати громадянин будь-якої країни, детальніше про збір підписів англійською можна почитати на сайті Комітету. Наразі свої підписи під відозвою поставили понад 6 660 людей. Для того, аби заяву розглянули, звернення має набрати ще 1,5 тисячі голосів. Збір підписів здійснюється також за підтримки Посольства України в США.