Але, як завжди, найшовся і жартівник, який вирішив не бурмотіти з цього приводу, а поставитися до ухвали депутатів з гумором.

Петр Цонев, власник невеликого готелю й ресторану, що їх він відкрив лише місяць тому в селі Пороїште Разградської області,  одразу встановив на них вивіску з назвою «Парламент». І дописав: «Вхід без масок і сертифікатів». Звістка про це розлетілася всією країною. Сюди ринули журналісти. В інтерв’ю Болгарському національному телебаченню Петр Цонев пояснив: «Я так вирішив протестувати проти того, що депутати дозволили собі входити до парламенту без сертифіката, а в інших місцях це неможливо. Там вони теж ідуть у своє кафе, де їдять шашлики, п’ють каву… А чому ми не можемо? Чим вони кращі за нас? Це — дискримінація сотень тисяч пересічних болгарських громадян».

Місцеві жителі вітають кмітливість Петра Цонева, хоча до ресторану ходять рідко. А от водії, які проїжджають через величезне, за болгарськими мірками, село, обов’язково зупиняються біля місцевого «Парламенту». Крім того, всього за кілометр від Пороїште є печера, де б’є джерело, як стверджують, із цілющою водою. Тому сюди часто возять туристів. Раніше гіди після відвідування печери возили екскурсантів на обід в обласний центр Разград, який за п’ять кілометрів від села, а тепер ті вимагають: «Їдьмо тільки в «Парламент»!»

Щоправда, дехто й розчаровується, бо на відміну від справжнього парламенту в сільському все-таки дотримуються наказу міністра охорони здоров’я і обслуговують тільки вакцинованих клієнтів. Власник сільського ресторану і весь персонал також зробили всі обов’язкові щеплення, щоб відвідувачі почувалися в безпеці.