Але особливих урочистостей з цієї нагоди не було. Місцеві ЗМІ лише нагадали, що 14 грудня 2018 року 106 парламентаріїв (із 120) проголосували за пакет законопроектів про перетворення Сил безпеки Косово на повноцінну армію. 

І нині вона нараховує у своїх лавах майже 2500 військовослужбовців, які не тільки несуть службу в різних частинах, а й активно допомагають владі під час ліквідації наслідків повеней, які тут бувають дуже часто, і в інших ситуаціях, коли цивільним необхідна термінова допомога.  

Міністр оборони Косово Арменд Мехай у своєму святковому привітанні зазначив, що, незважаючи на зовсім юний вік, армії країни є чим пишатися. Вона, за його словами, стала «цілком боєздатною, професійною, багатонаціональною, сучасною і повністю готовою до співробітництва із силами союзників». Він назвав головним союзником США й подякував їм за визнання та підтримку, проявлені при створенні в Косово власних збройних сил. 

Не залишила без уваги цю дату й влада Сербії. Її президент Александр Вучич заявив про те, що країна буде також зміцнювати свою армію, всупереч невдоволенню Загреба й Приштини. «Швидкість розвитку Сербії в регіоні деякі сприймають із занепокоєнням чи бажанням, щоб він тривав повільніше. Особливо коли йдеться про зміцнення армії. І більше за всіх незадоволені Загреб і Приштина», -- цитує слова президента електронне видання сербського телеканалу B92.