Планові робочі зустрічі провів голова облдержадміністрації Віктор Микита з генеральними консулами Словаччини та Угорщини в Ужгороді Паволом Панісом та Йожефом Бочкаі, а також консулом Румунії в селищі Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву.

«Транскордонне співробітництво для Закарпаття - це широкі можливості економічного, інфраструктурного, культурного, духовного та освітнього розвитку. Разом з тим це питання підвищення туристичного потенціалу прикордонних регіонів, збереження історичної спадщини, безпеки, взаємопідтримки у різних напрямках тощо», - наголосив Віктор Микита. І додав, що одним із пріоритетних завдань на посаді голови облдержадміністрації для себе визначив системну й ефективну роботу з вирішення питань захисту прав національних меншин, збереження і розвиток їхньої етнічної, культурної та мовної самобутності.

Також обговорили, як далі інформують з прес-служби ОДА, реалізацію спільних транскордонних проектів, реконструкцію існуючих та відкриття нових пунктів пропуску, співпрацю у межах забезпечення належного функціонування міжнародного аеропорту «Ужгород», реалізацію пілотного проекту управління чергами перед міжнародними пунктами пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення, розбудову доріг міжнародного значення та інші.

Дипломати запросили очільника області відвідати прикордонні регіони сусідніх держав для налагодження зв'язків і подальшої спільної роботи з керівництвом відповідних громад і територій.

В. Микита висловив упевненість, що дружні й партнерські відносини приноситимуть взаємну користь і сприятимуть зближенню громад прикордонних регіонів.

Ужгород.

Фото прес-служби ОДА.