Тепер кожен разом із паспортом повинен пред’явити негативний результат ПЛР-тесту чи експрес-тесту, зробленого не більш як за 24 години перед перетином кордону. Це стосується навіть тих, хто вакцинований і має «зелений» сертифікат. Якщо в тих, хто в’їжджає до Греції, буде діагностовано коронавірус, їх помістять на тимчасовий карантин.

Запровадження нових заходів безпеки міністерство охорони здоров’я пояснило тим, що минулого тижня в країні було виявлено ще п’ять осіб, які заразилися новим штамом коронавірусу «Омікрон», і загальна кількість тих, хто захворів на нього, сягнула десяти.

У міністерстві вважають, що найнебезпечнішим чинником для поширення «Омікрона» є стовпотворіння в обмеженому просторі. Тому епідеміологи рекомендували обмежити перебування людей у кінотеатрах, автобусах, потягах і скоротити наповнюваність пасажирських суден, які працюють на маршрутах до Італії і Албанії. І зовсім припинити на певний час морське сполучення з Туреччиною. Ці заходи діятимуть до 10 січня. Але за необхідності терміни подовжать.