Він ознайомив керівників Європейського Союзу з економічними й соціальними планами уряду, обговорив свої наміри щодо переговорів із Північною Македонією, які мають розблокувати евроінтеграційні процеси сусідів, а також представив програму боротьби з COVID-19 та його наслідками для економіки країни.

Під час розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом новий глава уряду Болгарії повідомив, що Софія готова підключитися до міжнародних переговорів із мирного врегулювання ситуації на сході Донбасу. Він запевнив генсека Альянсу, що Болгарія має «власний погляд на вирішення проблеми» в цьому регіоні. Й готова ознайомити з ним усіх учасників Тристоронньої контактної групи, з якими підтримує тісні зв'язки. За його словами, Болгарія має всі необхідні для ведення плідних переговорів дипломатичні ресурси й можливості.

«Ми зацікавлені в тому, щоб на українській території якнайшвидше відновився міцний мир, і готові цілковито сприяти цьому процесу», - заявив після повернення із Брюсселя новий прем'єр-міністр в інтерв'ю Болгарському національному телебаченню. Однак не виключив, що за необхідності Софія може надати Україні військову допомогу в рамках програми НАТО. В цьому він запевнив і Єнса Столтенберга.

Нагадаємо: раніше президент Болгарії Румен Радев заявив, що Крим є російською територією. Прем'єр-міністр Кирил Петков не раз публічно висловлював іншу думку й завжди заявляв, що підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, тому вважає Крим українським.