Народний депутат Роман Іванісов вручає солодкі подарунки вихованцям Олександрійського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Захід започаткований і організований народним депутатом України Романом Іванісовим. Мета марафону — подарувати гарний настрій і дати можливість відчути Новорічно-Різдвяні свята тим, хто потребує найбільшої уваги.

Традиційно, марафон розпочався з дитячих спеціальних закладів, розташованих у виборчому окрузі Романа Іванісова. Переважна більшість вихованців — з неповних сімей, позбавлені батьківського піклування, дітки з інвалідністю, вадами розвитку. Впродовж грудня команда народного депутата разом з вітаннями передала всім вихованцям новорічні подарунки та необхідну для закладів техніку.

У Тучинській спеціальній школі, що на Гощанщині, виховують 220 діток. Тут привітно зустріли народного депутата, влаштувавши святковий міні-концерт. Директорка закладу Тамара Мичак поділилася з Романом Іванісовим талантами й уміннями своїх вихованців. Не відпустили з порожніми руками і парламентарія: подарували сувенір — ароматизовану вишиту подушечку, власноруч зроблену вихованцями школи, та вручили Подяку за багаторічну увагу до закладу.

В Олександрійському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей теж були раді народному обранцю і подарункам. Про вихованців цього закладу особливо немає кому попіклуватися, тому роль батьків для всіх 54 діток турботливо виконують директор Сергій Якобчук, вчителі і вихователі.

Дев’ятирічний Євген із села Горбаків Бабинської громади віднедавна теж залишився без найрідніших — бабусі і мами. Але малий хлопчина настільки завзятий, що самотужки піклується і про старенького діда, який має проблеми із зором. Напередодні Дня Святого Миколая Євген написав листа, де попросив чудотворця про мир для України і здоров’я для свого дідуся. А ще Євген розказав, що мріє про мобільний телефон. Небайдужі місцеві передали цього листа Роману Іванісову, і він особисто приїхав привітати хлопця зі святом. Звісно, з омріяним подарунком та ще купою сюрпризів!

«Доля Євгена глибоко розчулила мене, — зізнався Роман Іванісов. — Я здійснив бажання маленького Євгена. Він розчулився не менш ніж я. Тож, друзі, давайте робити добро разом і допомагати тим, хто найбільше потребує нашої уваги. Дитячі мрії мають здійснюватись!»

Саме тому народний депутат не оминає увагою діток, хворих на ДЦП. У 153-му виборчому окрузі 83 сім’ї виховують дітей, які страждають на це тяжке захворювання. У зимові свята команда Іванісова завжди приїжджає в кожну таку сім’ю і вітає подарунками.

Також народний депутат не міг не відвідати й ветеранів Другої світової війни, бо зимові свята — особливі, і хочеться, щоб старенькі відчували святкову атмосферу. Помічники привезли продуктові набори, передали вітання й поспілкувалися про життя. Саме цього — спілкування і простої людської уваги — пенсіонерам дуже бракує. За допомогу в організації вітань депутат щиро вдячний голові Рівненської обласної спілки ветеранів Івану Боровику та голові Гощанської організації ветеранів Людмилі Музичук.

«На жаль, з кожним роком наших відважних ветеранів меншає. Прикро було дізнатися, що буквально напередодні візиту моєї команди відійшов у вічність Василь Михайлович Лебідь. Він мужньо захищав кордони рідної Гощанщини під час війни, завжди радів нашій компанії, а в січні наступного року ми збиралися відсвяткувати його 100-річчя... Земля пухом та світла пам’ять», — висловив співчуття народний депутат.

Загалом нинішній «Марафон добра» охопив майже 1700 діток, а також усіх ветеранів, що проживають в окрузі. Окрім Тучина і Олександрії, команда депутата привезла вітання у спеціальні школи, що розташовані в місті Острог, селищі міського типу Клевань та селі Великі Межирічі; обласний військовий ліцей у місті Острог та Ясининицький навчально-реабілітаційний центр.

«Я щиро вдячний моїй команді, головам громад, старостам сіл, жителям за допомогу в організації такого масштабного заходу. За те, що кожен подарунок дійшов до свого адресата, — каже Роман Іванісов і закликає тих, у кого є можливість, подбати про одинокого сусіда, пенсіонера, діток із малозабезпечених сімей. — Долучайтеся до добрих справ!».

Вл. інф.

Фото надано прес-службою народного депутата.