Українську делегацію очолила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Сторони обмінялися думками щодо так званих останніх російських пропозицій у сфері безпеки. Ольга Стефанішина наголосила, що ці проекти договорів по суті та по формі є не пропозицією до переговорів, а відвертим ультиматумом, що містить вимоги, які не сумісні з цінностями та принципами НАТО та всього демократичного світу.

«Вимоги Росії до союзників не можна розглядати як переговорну позицію. Агресор не має права ставити умови, поки останній російський солдат і танк не покинуть кордони України», — сказала Ольга Стефанішина під час спільного прес-підходу з генеральним секретарем НАТО перед засіданням Комісії, йдеться на сторінці Офісу віце-прем’єрки у Фейсбуці.

О. Стефанішина наголосила, що позачергове засідання Комісії Україна — НАТО напередодні зустрічі Ради Росія — НАТО є чіткою демонстрацією дотримання принципу «нічого про Україну без України». Вона висловила сподівання, що НАТО продемонструє єдність та рішучість у виробленні ефективної протидії військовим та гібридним загрозам на наступному саміті НАТО в Мадриді. «Ми розраховуємо, що фундаментальні принципи Альянсу, такі як політика відкритих дверей, не можуть бути переглянуті», — сказала Ольга Стефанішина.

Зі свого боку генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що члени НАТО єдині в підтримці права кожної нації обирати свій власний шлях.