Також президент США Джо Байден пообіцяв ухвалювати всі рішення лише зі згоди українців. На цьому часто наголошують фразою, яка стала вже своєрідним гаслом американсько-українських відносин: «Нічого про нас без нас».

Протягом останнього тижня саме тему російської агресії найбільше обговорювали в газеті. The New York Times оприлюднила і перелік ймовірних санкцій проти Росії, які можуть запровадити в разі нападу Кремля. Серед них: зупинення участі найбільших фінансових установ Росії в світових операціях, а також заборона на використання американських технологій, що необхідні для оборони і озброєння російської армії.

Deutshe Welle оприлюднило результати дослідження Deutschlandtrend, яке провів берлінський інститут Infratest dimap. Так, майже 30% опитаних вважають Україну надійним партнером. Натомість Росію — 17%. Цікавою є і соціологія щодо посилення санкцій ЄС та США стосовно РФ. 47% німців вважають наявні санкції недостатніми і прагнуть їх збільшення. А 65% опитаних заявили, що країни ЄС приділяють недостатньо уваги своїй ролі посередника у конфлікті, що загострився.

Британська газета The Guardian також аналізує напружену ситуацію на сході України і акцентує увагу на підводних кабелях, які передають інтернет-дані усьому світу. Глава збройних сил Великої Британії Тоні Радакін занепокоєний російськими підводними човнами, які можуть застосувати в разі нападу на Україну. Дуже велика ймовірність завдати шкоди кабелям і порушити світову інформаційну систему. «Будь-яка спроба пошкодити їх може розцінюватися як військовий акт… Саме через них проходить більша частина всієї світової інформації і трафіку», — зазначив адмірал у нещодавньому інтерв’ю Time.

Euronews звернула увагу на роль НАТО в контексті російсько-українського конфлікту. Кремль висуває дедалі нові вимоги щодо обмеження дій Альянсу, які спрямовані на захист України, і вимагає заборонити будь-яку військову діяльність, в тому числі навчання, НАТО у Східній Європі та надати письмові гарантії того, що Україну не приймуть до Альянсу. «Він (В. Путін — Ред.) дотримується тієї ж стратегії, якої дотримувався з 2014 року, але іншими методами… Однак, я думаю, що він вже досягає того, чого хоче, а саме: тримати Україну слабкою і тривожною, і завжди ставити цей знак питання щодо західної підтримки України», — цитує Euronews аналітика з Rasmussen Global Фабріса Потьє, який також зауважує, що військове вторгнення в Україну все ж можливе.