За не дуже довгу роботу на цій посаді він виніс із галереї і продав закордонним колекціонерам раритетних картин на загальну суму в 230 тисяч євро, повідомив телевізійний канал Digi24.

На жаль, із повідомлення не зрозуміло, як було виявлено «недостачу» і хто першим помітив, що в залах галереї більше немає полотен основоположників румунської школи живопису Ніколає Григореску, Ніколає Тоніци і Штефана Лучіану. Навряд чи їх тривалу відсутність у залах для експозиції помітили пересічні відвідувачі. Найімовірніше, тривогу здійняли або викладачі Бухарестського національного університету мистецтв, або студенти, які хотіли ознайомитися з роботами класиків.

Експерти, запрошені на ревізію, недорахувалися десятка полотен саме цих авторів. Нині слідство намагається з'ясувати долю раритетів. Є версія, що вони вже вивезені за кордон і поповнили приватні колекції любителів живопису. Ймовірно, що на них були індивідуальні «замовлення». Якщо провину директора галереї буде доведено, то на нього очікує семирічне тюремне ув'язнення. Термін може збільшитися, якщо буде з'ясовано, що картини викрадалися групою осіб, котрі перебувають у попередній злочинній змові.

На знімку: один із залів Національного музею мистецтв Румунії.