Такий висновок можна зробити за підсумками брифінгу, який провели в Ужгороді. З журналістами спілкувалися голова ОДА Віктор Микита, міський голова Богдан Андріїв, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний, генеральний директор обласного Центру легеневих хвороб Василь Скрип (на знімку).

Очільник області порівняв нинішні показники захворюваності з тими, які були на другу декаду січня торік, і зазначив, що за динамікою область уже на місяць випереджає ситуацію на такий же час 2021-го, а за тиждень-два кількість нових хворих щодня може сягнути двох або й трьох-чотирьох тисяч. Перехід у червону зону епіднебезпеки означатиме тимчасове припинення роботи бізнесу, обмеження в роботі установ, органів влади, наголошують у прес-службі облдержадміністрації.

Віктор Микита констатував, що вже два тижні для протидії коронавірусу вживаються посилені заходи, працюють моніторингові групи, які перевіряють, чи в закладах харчування, торгівлі перебувають вакциновані люди, і зазначив, що підприємці переважно нехтують дотриманням цих вимог. З 1 лютого починають діяти збільшені штрафи за порушення карантину, і на керівників закладів накладатимуть до 170 тисяч гривень штрафу, а на відвідувачів — до 17 тисяч. Голова ОДА також повідомив, що в області працюють 217 пунктів, де можна зробити щеплення, та й препаратів для вакцинації є достатньо.

Закарпатська область.

Фото прес-служби ОДА.