Американське агентство Bloomberg описує, як економіка України погіршується з кожним днем на тлі цих подій. Ціни на природний газ зросли, а акції обвалилися до рівня червня 2020 року. Міжнародні експерти, за аналітикою видання, називають конфлікт одною з головних загроз світовим ринкам.

Німецький журнал Spiegel пише про відмову Німеччини від поставки зброї Україні. Федеральний уряд відкинув прохання посла України в Німеччині Андрія Мельника надати допомогу українським військовим у вигляді оборонної зброї. Посилаються на політику обмеження озброєнь, однак наразі рішення може бути змінено. За словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, конфлікт має вирішуватися лише переговорами в Нормандському форматі. Він також наголошує на тому, що ФРН не прийме порушення кордонів в Європі. «Ситуація серйозна, але не тільки сьогодні, а багато-багато днів, тижнів і місяців. Тому важливо діяти як єдине ціле», — цитує Spiegel Щольца.

Одна з найбільших міжнародних агенцій Reuters зазначає про стрімке зростання ціни на нафту. Причиною цього є страх світової спільноти щодо можливих перебоїв у постачанні палива через підвищення напруги зі сторони Москви. За минулий тиждень зафіксували найбільший цінник за останні сім років.

В останніх новинах агентства повідомляється і про підготовку 8500 американських військовослужбовців. В понеділок збройні сили США підготували своїх військових на випадок розгортання військових дій. Мова йде про додаткові бойові групи, медичну підтримку, авіаційні сили, а також про сили розвідки та спостереження.

Медіа-організація Politiko у своїй європейській версії пише, що Європа намагається допомогти всіма можливими способами. Останнім кроком вираження допомоги Києву має стати виділення коштів у розмірі 1 млрд євро.

Показуючи свій спокій до ситуації, Єврокомісія не планує вивозити сім’ї своїх дипломатів з української території, адже зрушень у гірший бік наразі не відбувається.

Politiko детально описало і ситуацію з НАТО. Допомогою з їхнього боку мають стати додаткові кораблі та винищувачі, які направляють на схід України. Альянс також переводить сухопутні, повітряні й морські сили в режим очікування, в разі якщо напад все ж станеться.

За повідомленнями НАТО: «Данія відправляє фрегат до Балтійського моря і збирається розгорнути чотири винищувачі F-16 до Литви на підтримку довготривалої місії повітряної поліції НАТО в регіоні». «Іспанія посилає кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО і розглядає можливість відправки винищувачів до Болгарії. Франція висловила готовність відправити війська до Румунії під командуванням НАТО. Нідерланди переводять «корабель і підрозділи наземного базування в режим очікування для Сил реагування НАТО», а з квітня відправлять два винищувачі F-35 до Болгарії для підтримки діяльності Альянсу з повітряної поліції в Чорному морі», — йдеться у заяві.