«Ці кошти скеровуємо на першочергові заходи, які формуватимуть територіальну оборону області в подальшому», — зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.
Ключовим питанням сесії став процес формування територіальної оборони в межах області. Для потреб батальйону територіальної оборони Львівська обласна рада передала частину приміщення Немирівської лікарні.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький, як керівник зони тероборони Львівщини, подякував колегам-депутатам за підтримку всіх тих рішень, які дадуть змогу швидко і якісно розгорнути підрозділи територіальної оборони і підвищити обороноздатність області.

Станом на зараз на Львівщині триває створення семи батальйонів територіальної оборони в кожному районі області. Про це повідомив командир 103-ї Окремої бригади територіальної оборони регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» Валерій Курко.

«Укомплектування організаційних ядер, управлінь бригад і батальйонів виконано на 70 відсотків. Нині розпочато другий етап створення Сил територіальної оборони, який полягає в забезпеченні зброєю, на третьому етапі відбуватиметься підготовка особового складу для набуття ним відповідних спроможностей», — розповів Валерій Курко.