Голова Львівської ОДА Максим Козицький зазначив: «Зараз для цивільних людей найважливіше — зберігати спокій! Обов’язково носіть із собою документи.

Будьте пильними — люди у військовій формі можуть бути диверсантами. Особливо уважними повинні бути ті, хто проживає біля військових та стратегічних об’єктів. Зараз краще перебувати подалі від аеропортів.

Велике прохання: не штурмуйте чергами автозаправні станції. Пальне на складах є, а такі дії лише посилюють паніку.

Кожен, хто може допомогти обороні і має бойовий досвід, має негайно прийти до відповідних центрів комплектації Збройних Сил України. Територіальна оборона буде виконувати завдання згідно з командами. Черпайте інформацію лише з офіційних джерел».

Під час оперативного брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий розповів про роботу Львова в умовах воєнного стану.

«Сьогодні важливо, щоб кожен добре робив свою роботу. Всі служби міста працюють у посиленому режимі. Для всіх поставлено чіткі завдання. Депутати міської ради будуть допомагати мешканцям перевіряти укриття. Також готуємось до прийому українців з інших регіонів. Комунікуємо з нашими містами-партнерами за кордоном. Жорстка координація і субординація.

Ми сьогодні перевели навчання в школах на дистанційну форму. В дитячих садочках є чергові, якщо така потреба виникає. Краще всім залишатись удома. Перевірте укриття, які розташовані поруч».

Згодом у мережі Фейсбук Андрій Садовий зазначив: «Люди у камуфляжній формі із червоною стрічкою можуть бути диверсантами. Якщо зафіксували осіб із підозрілою поведінкою — одразу повідомляйте на «102». Будьте пильними та обережними! Особлива увага до людей, які мешкають поблизу об’єктів критичної інфраструктури та аеропорту, військових частин».

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак закликала депутатський корпус усіх місцевих рад Львівщини максимально працювати з населенням, надавати необхідну інформацію, здійснювати координацію, щоб підтримати безпеку мешканців і допомогти в забезпеченні життєдіяльності територій області.

Львівська область.