На знімку: під час зустрічі у Львівській обласній військовій адміністрації (зліва -- направо) віцепрезидент Альянсу лібералів та демократів за Європу Деніел Берг; начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький; депутатка Європарламенту, віцекерівниця групи «Оновити Європу» Каталін Чех; народний депутат України  Ростислав Тістик; директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської обласної військової адміністрації Роман Шепеляк.

Фото Львівської обласної військової адміністрації.

Депутатка Європарламенту, віцекерівниця групи «Оновити Європу» Каталін Чех та віцепрезидент Альянсу лібералів та демократів за Європу Деніел Берг  зустрілися з керівництвом Львівської обласної військової адміністрації та міста Львова. Під час зустрічі у Львівській військовій адміністрації очільник області Максим Козицький наголосив, що військова та гуманітарна підтримка від країн-членів ЄС дає нам шанс вистояти у боротьбі з ворогом. Максим Козицький подякував за візит та рішення, прийняті останніми днями. 

Каталін Чех поцікавилась, скільки на Львівщину приїхало внутрішньо переселених осіб і яка допомога ще необхідна.

Максим Козицький зазначив, що майже 100 тисяч осіб перетнули кордон з початку війни та поінформував про відкриття піших переходів на пунктах пропуску. Також він повідомив, що поляки спільно з ЄС налагодили  у Любліні гуманітарний хаб. Європейський Союз передаватиме допомогу у цю точку, а звідси її забиратимуть на Львівщину і розвозити по Україні.

На завершення зустрічі очільник області зазначив, що зараз важливо, щоб іноземні країни  продовжували закривати повітряний простір.

Під час зустрічі у міськраді було обговорено підтримку, яку вже надає Україні Європейський Союз. Також йшлося про потребу відкривати нові переходи на західному кордоні країни та можливість продуктової допомоги у разі потреби.

На знімку: під час зустрічі у Львівській міській раді (зліва -- направо): віцепрезидент Альянсу лібералів та демократів за Європу Деніел Берг, міський голова Львова Андрій Садовий; депутатка Європарламенту, віцекерівниця групи «Оновити Європу» Каталін Чех.

Фото Львівської міської ради.

«Окремо дякую гостям за візит до Львова на четверту добу війни Росії з Україною. Україна -- це Європа! Україна -- переможе!», -- зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Депутатка Європарламенту побажала українському народу перемоги, запевнила у подальшій підтримці України у боротьбі з російським агресором та завершувала зустрічі гаслом «Слава Україні!».

Вл.інф.