На знімку: школярі теж плетуть маскувальні сітки.

Фото прес-служби ОДА.

Насамперед – головне: такого сплеску патріотизму й палкої любові закарпатців до своєї Батьківщини та її армії годі було очікувати!.. Краян об'єднала війна і нестримна жага перемогти лютого ворога! Люди активно записуються до тероборони, масово здають кров, переказують кошти на допомогу війську, волонтери і співробітники Червоного Хреста збирають постільну білизну й теплі речі для переселенців, котрих уже понад півсотні тисяч; жінки в'яжуть маскувальні сітки як у офісі громадської організації "Рух підтримки закарпатських військових", так і деінде; старші і всі хто може ладять «узвари Бандери»; бізнесмени закуповують вимушеним переселенцям харчі, хлопці-далекобійники віддають свої великі фури для перевезення військових вантажів; санаторії і готелі, гуртожитки й самі закарпатці надають прихисток родинам співвітчизників зі сходу… Область – у єдиному пориві прагне зробити все для перемоги!..

Велика подяка тим краянам-патріотам, котрі живуть і працюють у Європі, але кинули роботу й допомагають співвітчизникам ліками, харчами, одягом, перевозять переселенців своїм же транспортом до найближчих словацьких міст і далі – до Братислави, Праги, пропонують українцям пожити в своїх домівках… А скільки словаків, чехів, угорців, німців приїжджають на словацько-український кордон на КПП у Вишньому Німецькому і відвозять наших громадян хто до себе, хто в табори для біженців... 

На знімку: поки що черги до кордону – люди тікають від ворожих нападів.

Фото автора.

З Україною – вся Європа і її щедрі громадяни!    

Закарпатська влада на чолі з головою обласної військової адміністрації Віктором Микитою і керівниками районів та ОТГ забезпечує життєдіяльність міст і сіл, спокій на вулицях, сприяє переселенцям, комунікує з іноземними партнерами, розподіляє гуманітарний вантаж з-за кордону, контролює ціни, працюючи цілодобово!..

Словом, така здруженість з українцями усіх європейців і вияв людської доброти - це ознака того, що ми неодмінно переможемо!.. І що вже незабаром нас запросять до цієї цивілізованої європейської родини – і станемо повноправним членом Євросоюзу!.. 

Дасть Бог, Україна подолає цю напасть, відіб'є ворога, залікує страшні рани душевні й тілесні, відбудує зруйноване, ще більше зміцнить своє військо і буде жити по-людськи – на це заслуговує наш український непереможний народ!

Ужгород.