«Ми зараз залишилися гуманітарним вікном в Європу або гуманітарним коридором, який доставляє продукти, зброю і все, що необхідно для наших бійців на фронт і для людей в іншу частину України», -- про це на брифінгу про оперативну ситуацію в області повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький (на знімку).

За його словами, за минулу добу на Львівщину прийшло більше 500 т гуманітарних вантажів, понад 200 т було розподілено на інші області -- вантажі поїхали в Одесу, Херсон, Київ, Житомир. Максим Козицький подякував усім, хто залучений до процесу. Відтак майже 400 автомобілів зараз зайняті перевезенням гуманітарних вантажів через кордон з Республікою Польща.

Окрім того, начальник Львівської ОВА висловив велику вдячність тим людям, які пожертвували кошти. Адже вже зібрано 17 млн грн для Української армії і для тимчасово переселених осіб.

Максим Козицький також наголосив, що на кордоні поступово зменшуються черги. Зараз на пунктах пропуску Шегині, Рава-Руська перебувають від 300 до 400 машин.

Олена КОВАЛЬСЬКА.

Фото Львівської ОВА.