Про це повідомили на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. 

Відтак у середу, 2 березня, у Кракові, Лодзі та Вроцлаві відбулися позачергові засідання міських рад, на яких депутати кожного з трьох міст одноголосно ухвалили рішення -- розірвати співпрацю з містами-агресорами.

Так, Краків розірвав відповідні угоди з Москвою та Санкт-Петербургом. Депутати також ухвалили резолюцію, яка засуджує збройну агресію проти України та висловлює солідарність з українським народом. У резолюції наголошується, що «військові дії Російської Федерації проти України складають серйозну загрозу життю мільйонів людей, стабільності та миру в Європі», а розірвання відносин є жестом солідарності з містами-побратимами Кракова -- Львовом та Києвом.

Лодзь розірвав співпрацю з російськими містами Калінінградом та Іваново, а також зі столицею Білорусі -- Мінськом. Голова міськради наголосив, що заради солідарності з українськими містами-побратимами Одесою та Львовом більше немає жодної можливості подальшої співпраці, як з російськими містами, так і зі столицею Білорусі.

Вроцлав припинив співпрацю з білоруським містом Гродно. Разом з тим депутати висловили підтримку чисельній громаді поляків, яку переслідує режим Лукашенка в цьому місті, а також усій демократичній білоруській опозиції.

Уже сьогодні відбудеться сесія Ради міста Люблін, де також планують прийняти аналогічне рішення. Єдиним російським містом, з яким до цього часу мав контакти Люблін, був Омськ. Співпраця з ним здійснювалася на підставі листа про наміри, підписаного у 2009 році. Це менш розвинена форма співпраці, ніж угода. 

У Білорусі містом-побратимом Любліна є Брест, а Вітебськ — містом-партнером. Уже сьогодні депутати розглянуть проект резолюції щодо Бресту. Президент Любліна має намір розірвати усі попередні домовленості.

«Ми вдячні полякам за їхню позицію та підтримку, яка в такий нелегкий час дуже потрібна українцям», -- зазначають на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Львів.

Фото з інформаційного порталу депутатів Львівської міської ради.