РПЦ, за словами отців, «мовчазно погоджує війну». Вони ініціюють на Архиєрейському соборі  проголосити повну автокефалію від РПЦ. Про це повідомили у Департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації. 

«Сьогодні маски скинуті. Очевидно всім, що за словами про братерську любов і створення єдиного духовного простору «руського миру» ховалося  людиноненависницьке прагнення захопити і пригнобити вільний і боголюбивий український народ. Ми маємо Каїна -- в особі Президента Росії В. Путіна», -- йдеться у зверненні духовенства Львівської єпархії УПЦ (МП) до правлячого Архиєрея Митрополита Філарета.

«Перебування в молитовній і євхаристичній єдності з Московським Патріархатом, навіть після прийняття рішення не поминати за Божественною Літургією Патріарха Кирила, виставляє вірних УПЦ перед їхніми друзями, родичами та побратимами ворожими колабораціоністами і зрадниками. Хоча насправді ТАК НЕ Є. Ми всі -- патріоти. Ми любимо свою Батьківщину й доводимо це на полі бою і в тилу. Православні священники  Галичини завжди зі своїм народом!», -- зазначили у зверненні.

Львів.

Фото Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА.