Художники, актори, письменники, музейники, бібліотекарі, соціальні педагоги, дитячі психологи і просто небайдужі об’єдналися, щоб працювати з дітьми -- і маленькими львів’янами, й дітьми тимчасово переміщених осіб -- і проводити для них розвиваючі заняття у визначених безпечних місцях: читати, писати, малювати, співати, музикувати, танцювати -- робити те, що дарує дітям радість і розвиває їхню креативність. Саме такі люди започаткували у Львові соціальну ініціативу «ДІТИ КРАЇНИ: розваги до відваги». 

Ініціатор акції Богдан Тихолоз – директор Музею Франка у Львові -- Дім Франка – Franko House -- наголошує: «ЦЕ не просто розваги. ЦЕ розваги для ВІДВАГИ. Вони допоможуть подолати страхи, забути смуток і жаль і повернути рівновагу духа, довіру до людей і радість життя і творчості». 

«Через московського ірода-дітовбивцю й сатанинську орду його виродків-рабів з ампутованим сумлінням і відбитою людяністю, що топчуть нашу землю і руйнують наші міста і села, в дитинство наших синів і доньок ґвалтовно увірвалися тривожні сирени, гуркіт і свист артобстрілів, вибухи авіабомб і сухий ляскіт пострілів. 

Це неправильно. Так не має бути і не буде, бо наше завдання -- їх урятувати, І зробити так, щоб їхнє дитинство знову наповнилося радістю спілкування і творчості, мудрими книжками і чарівною музикою. А найголовніше -- добрими людьми довкола, які готові поділитися своїм талантом і щедрим серцем», -- розповіли організатори про свою мету. 

«Це наші діти. Діти нашої країни. І ми зробимо все, щоб у їхньому житті було менше сліз і більше усмішок. Приєднуйтеся! Якщо знаєте про подібні ініціативи, які вже успішно реалізуються, -- об’єднаймо зусилля і скоординуймо роботу! -- закликає ініціатор Богдан Тихолоз. 

Додамо, що ініціатива «Діти країни» реалізується за підтримки Львівської обласної військової адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Музею Дім Франка -- Franko House, Видавництва Старого Лева, Vivat, Пласту Львів та багатьох інших небайдужих.

Львів.

Фото Богдана ТИХОЛОЗА.