Цивільна галузь охорони здоров’я Львівської області також залучена до надання допомоги військовим. Як розповів на брифінгу про оперативну ситуацію на Львівщині керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, понад 70 військовослужбовців, які постраждали внаслідок авіаудару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, перебувають на лікуванні у цивільних закладах охорони здоров’я.

На знімку: керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Усю необхідну допомогу хлопці отримують. Стан пацієнтів переважно середньої важкості. Пацієнти, які мали легкі пошкодження, скеровані до Військового госпіталю і готуються до продовження подальшого лікування», -- зазначив Орест Чемерис.

Окрім того, керівник департаменту розповів про роботу польового медичного госпіталю, який нещодавно відкрили біля Львова. Зокрема, завершено всі юридичні процедури для повноцінної роботи польового госпіталю і перелік іноземних медичних працівників погоджений профільним міністерством. 
Госпіталь функціонуватиме як структурний підрозділ комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи». Організувала розгортання госпіталю міжнародна гуманітарна спільнота «Сумка Самарянина». Персонал госпіталю -- фахівці, які мають досвід роботи у воєнних умовах.

«Польовий госпіталь розпочав роботу та функціонує відповідно до чинного законодавства. У ньому надаватимуть допомогу пацієнтам. Крім того, ми скеруємо туди групи медиків з усіх стаціонарів Львівщини, щоб лікарі розуміли, як здійснюється робота у такому госпіталі, як відбувається сортування пацієнтів та як діяти у надзвичайних ситуаціях. Робота в госпіталі налагоджена дуже якісно і це корисний досвід для наших медиків», -- зазначив Орест Чемерис.

У госпіталі цілодобово надаватимуть невідкладну, а також хірургічну допомогу, стаціонарні та амбулаторні послуги, включно з акушерством. Звернутися до медиків зможе кожен, хто потребує допомоги.

Львів.

Фото Львівської ОВА.