Боєць 59-ї мотопіхотної бригади ЗСУ  Віталій Оніщук (на знімку) загинув у 2018 році, нині у стрій замість батька стала його донька.

Хвилюючу історію про патріотизм 21-річної Анастасії Оніщук (на знімку) розповіла вінницька журналістка Вікторія Микитюк.

Батька Анастасії земляки називали при житті правдолюбом. Він був трудолюбивим. Любив працювати біля землі. В одному з сіл біля містечка Липовець привів до ладу земельну ділянку і посадив сад. Росли фруктові дерева і біля їхнього будинку.

За словами журналістки, Оніщук брав участь у двох революціях — Помаранчевій і Гідності. Мріяв змінити Україну на краще. Прагнув, аби вона увійшла у сім’ю європейських держав. Тому пішов захищати її від російських окупантів. Служив механіком-водієм у 59-й мотопіхотній бригаді. Загинув 29 жовтня 2018-го внаслідок вибуху на Луганщині.

На той час Віталію Оніщуку було тільки 42 роки. У нього залишилося дві донечки, яких виховував разом з дружиною Наталією, — Аня і Настя.

До того, як росія здійснила повномасштабний напад на нашу державу, Анастасія навчалася у Львові, опановувала спеціальність ветеринара. Спочатку дівчина активно зайнялася волонтерською роботою, а потім вирішила стати у стрій замість батька.

Нині ця тендітна дівчина служить в одному з підрозділів Збройних сил України.

«Я тендітна, але сильна духом, — говорить Анастасія. — Мені не бракує непохитності та рішучості у боротьбі з ворогом. Неспроста побратими називають мене словами «45 кілограмів люті».

Дівчина говорить, що тільки війна змусила людей сповна зрозуміти ціну незалежності і прокинутися від сну меншовартості та ілюзій братерства з росіянами. Анастасія, як і всі її побратими, твердо вірить у нашу перемогу. Особисто наближає її день.

Фото з відкритих джерел.