Матеріали для проведення націоналізації цього добра передали Вінницькій обласній військовій адміністрації працівники Бюро економічної безпеки України. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті БЕП.

Наголошується, що на залізничних станціях області знаходиться 21 вагон з мінеральними добривами, загальною кількість понад 1400 тонн на суму приблизно 24 мільйони гривень. Майно належить підприємствам росії.

Співробітниками БЕП, які працюють на Вінниччині, виявлено також 300 тонн моторних мастил, доставлених до регіону підприємцями з російської федерації.

Документи на міндобрива та мастила передані до Вінницької обласної військової адміністрації для здійснення процедури їх націоналізації.

Як зазначають в обласній владі, нині в регіоні розпочалися весняно-польові роботи, тому такі матеріали є вкрай потрібними для аграріїв.

Загалом на Вінниччині встановлено 386 суб’єктів господарської діяльності, бенефіціарами яких є юридичні або фізичні особи держави-агресора. До їх діяльності прикута увага співробітників БЕП, зазначається на сайті відомства.