Там, де дозволяють ґрунтові умови, вже сіють яру пшеницю, овес, ячмінь та ріпак.

На площах озимих культур проводять підживлення, окремі господарства роблять це вже повторно, повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

Тут також прогнозують, що цьогорічна посівна площа під зернові та зернобобові культури, картоплю, овочі та однорічні трави збільшиться на півтори тисячі гектарів і становитиме понад 700 тисяч. Йдеться про всі категорії господарств.

«Старт сезону є надзвичайно важким, але аграрії області чудово розуміють, що цього року сіяти треба за будь-яких умов. Від сільгоспвиробників Львівщини залежатиме продовольча безпека не тільки регіону. Врожай, зібраний на наших полях, має хоча б частково компенсувати втрати, пов’язані зі скороченням посівних площ на півдні та сході країни. Посівна триватиме до першої половини червня включно», -- розповідає Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Додамо, що напередодні посівної кампанії у Львівській ОВА відбулася нарада з представниками автозаправних станцій щодо забезпечення пальним аграріїв області. Представники АЗС запевнили, що зараз проблем із постачанням дизельного пального немає, і вони готові сприяти аграрним підприємствам у продажу палива.

Окрім того, на одному із брифінгів начальник головного управління Державного казначейства України у Львівській області Петро Могиляк повідомив про те, що фінансування проведення весняно-польових робіт здійснюється першочергово, так як видатки на оборону та соціальні виплати.

Усе у нас буде добре -- переконані аграрії Львівщини!

Фото з відкритих джерел.