Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що з початком повномасштабного російського вторгнення до війни до уряду почастішали звернення від волонтерів, які доставляють з-за кордону для потреб ЗСУ сучасну амуніцію та інші вкрай необхідні матеріальні засоби, оскільки діючий порядок їх ввезення значно сповільнював цей процес. «Тому уряд прийняв постанову, якою прирівняв бронежилети та каски до гуманітарної допомоги. Тепер для їхнього провезення через кордон потрібна лише декларація», – зазначила вона, додавши, що також спрощено ввезення пластин для бронежилетів, переносних радіостанцій нецивільного призначення, БПЛА та квадрокоптерів нецивільного призначення, біноклів, оптичних труб і монокулярів нецивільного призначення, коліматорних й оптичних прицілів нецивільного призначення, а також тепловізорів і приладів нічного бачення.

«Тепер для перевезення цих товарів необхідний лише гарантійний лист кінцевого користувача», – повідомила І. Верещук.

Після того, як Верховна Рада скасувала акциз на бензин, дизельне пальне та скраплений газ, а також знизила податок на додану вартість із 20 до 7 відсотків, ринок наповнився достатньою кількістю пального, а ціни стабілізувалися.

Зокрема, ціна звичайного бензину знизилася на 5-10 гривень. Та оскільки державне регулювання стосувалося лише базових марок пального, а на так звані «преміальні марки» не поширювалося, то автозаправні мережі іноді стали цим зловживати, часто виставляючи у продаж лише марки бензинів, які на 10-15 гривень дорожчі за базові. У цій ситуації водіям не залишалося іншого вибору, як заправлятися не по 35 гривень за літр бензину, а по 50. І це при тому, що присадка для преміального пального коштує десятки копійок, а не 10-15 гривень.

Реагуючи на цю ситуацію, уряд схвалив постанову, яка передбачає, що ціна на так зване «преміальне пальне» не може більш як на 5 відсотків перевищувати ціни звичайного пального.

«Таким чином ми нівелюємо можливість для деяких АЗС ставити необгрунтовано високі ціни», – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, підкресливши, що така ціна дозволить паливним компаніям отримувати справедливу маржу та продовжувати працювати. Також уряд прийняв постанову щодо порядку збору та обліку через портал «Дія» інформації про пошкоджене та знищене внаслідок бойових дій нерухоме майно. «Уже за тиждень після набрання постановою чинності кожен українець, чию домівку зруйнувала війна, зможе через «Дію» надіслати повідомлення й зафіксувати факт пошкоджень, щоб ми мали можливість підрахувати збитки й оцінити, скільки коштів потрібно Україні на відбудову», – повідомив Денис Шмигаль, запевнивши, що буде відбудовано кожен дім, кожну квартиру та кожну вулицю кожного постраждалого міста.