Своє звернення він зареєстрував у формі петиції на сайті Вінницької міськради. Ініціатор перейменування не вважає свою пропозицію русофобією. На його думку, це недоречне увіковічення пам’яті тих людей, які не мають відношення до нашого міста. Про це активіст сказав у розмові на хвилях радіо «Суспільне.Вінниця».

Зокрема, він вважає недоречними такі назви як вулиці Баженова, Бестужева, Блока, Ватутіна, Гастелло, Грибоєдова, Карбишева, Суворова, Толбухіна, Ушакова, Шершова, Воїнів-інтернаціоналістів.

«Україна ніколи не вела загарбницьких воєн, — наголошує Михайло Шатохін. — Така мета як «перемога комунізму у всьому світі» або «визволення народів», зароджувалася у головах більшовицького керівництва, яке втягувало терором інші країни та народи в безглузді конфлікти».

За його словами, кожного року, 14 жовтня, на будівлі Вінницької ОДА вивішують червоно-чорний прапор, однак у місті нема жодної вулиці, названої іменем когось з діячів Української Повстанської Армії, які виборювали незалежність держави. «Зате у Вінниці є вулиця імені Ватутіна, який загинув в одному з боїв з підрозділом УПА», — наголошує активіст.

Він вірить в те, що містяни підтримають його звернення, а депутати міськради ухвалять позитивне рішення.