У Кабінеті Міністрів

Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив під час засідання 1 квітня.

Все для перемоги: резервний фонд збільшено на 73,3 мільярда гривень

«Ці кошти будуть перерозподілені з інших бюджетних програм та направлені перш за все на забезпечення ключових потреб нашої армії та економіки», – сказав під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, підкресливши, що нова державна політика «Все для фронту – все для перемоги» допоможе нам швидше завершити війну.

Глава уряду також повідомив про старт нової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб – починається прийом заявок від бізнесу, який бере на роботу переселенців. «Бізнесу буде виплачено по 6,5 тисячі гривень за кожного нового працівника, а люди зможуть отримати кошти, знайшовши роботу на тих підприємствах, які готові працювати в умовах воєнного стану», – зазначив прем’єр.

Водночас Д. Шмигаль нагадав, що 31 березня завершилося подання заявок за програмою єПідтримка, яка передбачає виплату по 6,5 тисячі гривень тим, хто втратив роботу. «Отримали майже 5 мільйонів заявок. Виплати вже склали 22 мільярда гривень, і їх отримали майже 3,5 мільйона людей. Ця успішна програма вже допомогла багатьом нашим громадянам», – повідомив він, зазначивши, що в органах соціального захисту також уже зареєстровано 260 тисяч внутрішніх переселенців. «На основі цієї реєстрації держава щомісяця буде виплачувати по 2000 гривень дорослому та по 3000 гривень дитині чи особі з інвалідністю», – сказав прем’єр, закликавши всіх, хто переїхав, стати на відповідний облік. 

Також уже запрацювала програма «Прихисток», за якою тим, хто прийняв у себе внутрішніх переселенців, для оплати комунальних послуг, на одну особу буде виплачуватися по 450 гривень компенсації. Загалом зараз є вільні та безкоштовні місця для майже 10 тисяч переселенців. «Заходьте на державний сайт «Прихисток» і там ви зможете знайти всю необхідну інформацію», – повідомив Д. Шмигаль.

Прем’єр також запевнив, що держава своєчасно виплачуватиме всі соціальні зобов’язання. «За останні 3 місяці профінансовано соціальних виплат на 78 мільярда гривень, а це державна допомога сім’ям із дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю», – сказав Д. Шмигаль, додавши, що у березні 14 відсотків було проіндексовано пенсії всім пенсіонерам.