Про подію, що відбулася 8 квітня у центрі міста на Європейській площі, повідомляє сайт I -VIN.INFO з посиланням на Суспільне.Вінниця.

Це була одна з тих акцій, коли небайдужі люди самоорганізувалися, щоб висловити свою підтримку мешканцям багатостраждального Маріуполя, його захисникам, продемонструвати протест проти російської агресії.

На площі були люди різного віку. Вони тримали у руках державні прапори, плакати з написами: «Маріуполь – це Україна!», «У захисників Маріуполя героїчні серця», «Допоможіть знищити окупантів», «Герої, ми чекаємо вас з Перемогою!». Один з написів був на російській мові: «Русские, руки прочь от Украины».

Про складну ситуацію у місті на березі Азовського моря вінничани знають не тільки з Інтернету чи телебачення. Нині тут проживають переселенці з Маріуполя. Вони діляться страшними історіями, очевидцями яких стали під час обстрілів свого міста і його жителів з різних видів зброї російськими окупантами.

«Хочемо привернути увагу усіх, від кого це залежить, аби зробили все, щоб допомогти маріупольцям евакуюватися, щоб підтримали військових, які захищають місто», — зазначив один з учасників акції.

«Маріуполь це символ нашого героїзму і стійкості, це як Донецький аеропорт, у його захисників героїчні серця», — каже вінничанка на ім’я Марія.

Присутні не приховували, що кожен день стежать за новинами, які надходять з Маріуполя, моляться за його захисників і вірять у Перемогу над окупантами.

Фото з сайту I -VIN.INFO