Йдеться, зокрема, про 50 танків  Leopard 1 та 60 БМП Marder. 

Про це, з посиланням на генерального директора групи Арміна Паппергера, повідомило ділове видання Handelsblatt. Поставки перших бойових машин розпочнуться за шість тижнів, решти - впродовж наступних трьох місяців. Видання зазначає, що передумовою для поставок німецьких танків в Україну стало схвалення уряду ФРН.
Leopard 1 - попередник танка Leopard 2, котрий нині є на озброєнні Бундесверу. Він уже був у використанні, але не списаний, хоча деякі з цих бойових машин потребують ремонту. За словами Арміна Паппергера, українські солдати, якщо вони кваліфіковані військові, можуть бути навчені керувати Leopard 1 упродовж кількох днів. 

Утім, деякі німецькі урядовці заявили, що навчання поводження українців із західною зброєю не дасть користі в найближчій перспективі, оскільки це потребує значного часу. Тож, на їхню думку, краще постачати обладнання,  яким вони вже вміють користуватися.

Видання Handelsblatt також зазначило, що політики з коаліційного уряду, котрий складається із соціал-демократів, «зелених» і вільних демократів, уже відкриті для можливих поставок танків Leopard.
Про це свідчить заява «зеленої» очільниці МЗС Німеччини Анналени Бербок, яка вважає, що Україна нині потребує більше військової техніки, особливо важких озброєнь. А також, що Євросоюз має збільшити військову підтримку України, зокрема поставками важких озброєнь, з тим, щоб захищатися від  агресії РФ,  зазначила Бербок у понеділок перед засіданням Ради ЄС. 

Берлін.