Інформаційне агентство «Анадолу» вмістило великий фоторепортаж про прийом першою леді Туреччини Еміне Ердоган українських дітей із родин, яких об'єднує київська Асоціація кримських сімей. На її прохання цю зустріч у президентській резиденції підготувало Управління у справах діаспори та співвітчизників за кордоном при уряді Туреччини.

Дружина президента Реджепа Ердогана у вступному слові зазначила: «Наші серця завжди з чудовим народом України. Туреччина докладає усіх дипломатичних зусиль, щоб зупинити цю війну. Зараз ви у своєму власному домі. Ми щосили намагатимемося бути з вами в усіх ваших потребах і проблемах...»

Еміне Ердоган пригадала, як під час свого останнього візиту до України відвідала кримськотатарську школу, де познайомилася з кількома учнями. «Дуже приємно знову бути разом із нашими співвітчизниками, але дуже хотілося б, щоб приводом для цієї зустрічі була не війна». І повідомила, що отримала листа від «старої» знайомої Олени (Зеленської – ред.) з проханням допомогти. «Я одразу започаткувала ініціативу щодо розміщення українських сиріт у Туреччині. Ми вже дали притулок 772 дітям, які в цій жахливій війні втратили батьків», - зазначила перша леді.

Українська співачка Джамала, яка була запрошена на зустріч, щиро подякувала президенту Реджепу Ердогану та його дружині Еміне Ердоган за запрошення та всебічну допомогу. Вона розповіла про жахи війни, яку принесли в Україну російські загарбники, про масові вбивства так званими «визволителями» дітей, жінок, цілих сімей. А також про мужність українських бійців, які протистоять російській навалі. Вона зазначила, що з початку війни мільйонам українцям довелося залишити свої будинки і стати біженцями. «Ми вдячні Туреччині. Тому що Туреччина прийняла нас, Туреччина відчинила нам свої двері, Туреччина захистила нас. Хай живе Туреччина, Слава Україні", - завершила свій виступ Джамала під оплески дітей і дорослих.

На знімках: перша леді Туреччини Еміне Ердоган з українськими дітьми.

Фото з сайту https://www.aa.com.tr