Вони обговорили питання санкцій проти російського агресора, запровадження ембарго на газ та інші заходи тиску на москву.

Під час переговорів канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив кілька заяв. Про це він повідомив на прес-конференції після закінчення зустрічі. Канцлер заявив про те, що світ, яким його бачить президент росії володимир путін, неможливий. До того ж формат ведення війни, атаки на мирне населення та жорстокість, з якою вони чиняться, неприйнятні для цивілізованого суспільства. Шольц застеріг, що країни ЄС можуть стати наступною ціллю путіна. Тому надзвичайно важливо якомога раніше зупинити війну. Світ не може допустити перемоги росії в Україні.

І Німеччина робить усе можливе, щоб цього не сталося: надає передусім фінансову допомогу. Також здійснено поставки озброєнь. Проте можливості Бундесверу в цій сфері, зазначив Шольц, практично вичерпані, оскільки озброєння надходили в Україну із запасів збройних сил ФРН. Утім, влада Німеччини провела перемовини з оборонними концернами щодо можливості поставок озброєнь в Україну, й вони готові їх забезпечувати.

Стосовно інших важелів тиску на росію, передусім застосування ембарго на поставки російського газу, то, за словами Шольца, і для Німеччини, і для багатьох інших країн це зробити поки що неможливо. Але надання фінансової підтримки в рамках G7, котра може становити 50 млрд дол, цілком імовірне.

Берлін.