Коштами йому допомагають друзі зі США. «Вони й повідомляють, на що їх можу витратити», — розповідає американець. За словами Дейла Хеффрона, він уже надавав підтримку військовим, які захищають країну від російських агресорів, вимушеним переселенцям, також купував корми для собак з муніципального притулку, де, до речі, є також собаки, яких доправили з Маріуполя.

«Зараз ми маємо справу з кремлівським маніяком, — говорить американець. — Деякі наші гравці пішли захищати країну і беруть участь у бойових діях, не знаю, чи вони вже повернуться в команду. Нині нам не до змагань. Те, що я можу зараз зробити, це піклуватися про переселенців, про матусь з дітьми, які змушені були залишити свої будинки і тікати від війни, а тепер зупинилися у Вінниці. Ще я дбаю про тварин».

Дейл Хеффрон проживає у Вінниці протягом двох років: саме стільки часу тренує команду. Однак він уже бував тут раніше. Уперше приїхав сюди також у непростий час. Сталося це у 2014 році, коли росія анексувала Крим, а потім пішла війною на Донбас. Саме тоді Дейл долучився до волонтерських справ. Нині їх продовжує. Каже, з Вінниці не планує виїжджати. Навіть незважаючи на те, що в Україні війна.

фото vezha.ua