ЗМІ Косово повідомляють, що прем'єр-міністр країни Альбін Курті та міністр юстиції Альбулена Хаджіу в середу зустрілися з експертами Інституту юридичної медицини в Приштині та співробітниками Агентства судово-медичної експертизи. Вони обговорили можливість відрядження косовських експертів до України для допомоги українським колегам у проведені судово-медичних експертиз загиблих у Бучі, Бородянці та інших містах, де російські загарбники вбивали мирне населення.

Як відомо, росія цинічно намагається переконати міжнародну спільноту в тому, що це не трупи, вбитих ними людей, а постановка за участі групи артистів. Косовські спеціалісти Агентства судово-медичної експертизи мають великий досвід такої роботи, набутий після завершення війни з сербською армією, і можуть представити для майбутнього міжнародного суду над злочинцями свої незалежні й авторитетні висновки.

ЗМІ Приштини нагадують, що Косово ще 25 лютого запровадило санкції проти країни-агресора, а парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив війну, розпочату путіним проти України.