Як зазначив міський голова Роман Клічук, війна виявила багато закордонних друзів.

Цього разу міжнародним партнером Чернівців вирішив стати муніципалітет міста Мец з Франції. Відтепер Чернівці і Мец - побратими. 

Це перший офіційний французький партнер на рівні муніципалітетів. Як розповів директор департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради Сергій Бостан, Чернівці вже подякували мешканцям Меца та міському голові  Франсуа Гросдідьє за підтримку України і бажання розвивати співробітництво між нашими двома громадами.

«Співпраця між містами розпочалась між студентськими і науковими колами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Університетом Поля Верлена за сприяння Асоціації Обміни Лотарингія Україна. Дякуємо президенті Асоціації Віолеті Москалу за послідовну підтримку двосторонніх відносин і сприяння в налагодженні партнерства», - заявив Сергій Бостан.

Місто Мец є адміністративним центром регіону Лотарингія, має значну історичну та культурну спадщину. Регіон межує з трьома країнами і має великий досвід в реалізації транскордонного співробітництва. Мец є важливим комерційним центром Північної Франції з найбільшою в країні Федерацією роздрібних торговців і підприємців. Останніми роками Мец просуває амбітну політику розвитку туризму, урбаністики та просторового планування, інформаційних технологій та автомобільної промисловості. Наразі чернівецька міська влада готується до візиту французької делегації в Чернівці та підписання Договору про побратимство.

Фото з відкритих джерел.