Також вона зауважила, що Данія із самого початку надавала істотну політичну, фінансову та санкційну допомогу Україні, а також постачала необхідне обладнання та зброю. Вона повідомила про новий внесок в українську оборону та безпеку на суму 600 тис. данських крон. 

«Путін спробував нас розділити – посіяти розбрат між Європою та Україною. Він у цьому зазнав поразки. Якщо щось і відбулось останнього місяця, то це, безперечно, вияв надзвичайної солідарності з Україною, яка стала насправді частиною Європи. ЄС та глобальні партнери наклали безпрецедентні санкції на РФ, і разом зробимо ще більше», – наголосила Метте Фредеріксен (на знімку) під час зустрічі з Президентом України.

Власне, візит Метте Фредеріксен разом із прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом став одним з виявів такої солідарності. Останнім часом саме задля підтримки нашої держави Київ активно відвідують очільники держав, урядів та парламентів. Так, днями українську столицю відвідав президент Європейської ради Шарль Мішель. Як і інші високопосадовці, він також побував у Бородянці, де на власні очі побачив масштаб руйнувань, спричинених війною Росію проти України. 

Фото з сайту Президента України (president.gov.ua)