Президент Румунії Клаус Йоханніс повідомив, що уряд розробив масштабну програму модернізації збройних сил країни. До її реалізації міністерство оборони приступить негайно. За словами Йоханніса, найближчим часом усі роди військ румунської армії отримають нове озброєння та техніку, які вже є на озброєнні в НАТО. 

Фахівці міністерства оборони склали і план навчання особового складу поводження з новою технікою та її застосування в різних умовах. Навчання почнеться на найкращих тренінгах у класах військових баз і завершиться практичним застосуванням цієї зброї на полігонах.

«Це викликано воєнними діями в сусідній з нами Україні, а також необхідністю підвищення боєздатності для ефективного захисту східних кордонів НАТО загалом», --   пояснює президент. Нагадується, що уряд після нападу росії на сусідню Україну ухвалив рішення про збільшення витрат на оборону, починаючи з наступного року, з 2 до 2,5 відсотка від валового внутрішнього продукту. В цьому ж році на зміцнення армії оборонному відомству буде виділено додаткові кошти. В уряді розуміють, що в плани путіна може входити не тільки захоплення півдня України, а й Молдови, щоб на її місці існувало лише російськомовне Придністров'я, де вже розташована одна з армій країни-загарбника. 

Потім черга може дійти й до Румунії, яку путін вимагав повернути разом із Болгарією у 1997 рік, коли ці країни не входили до НАТО. Збожеволілий диктатор не приховує, що разом з відновленням СРСР він мріє реанімувати і соціалістичний табір, який радянськими керівниками вважався захисним поясом від НАТО. Зараз бійці української армії роблять усе, щоб захистити свободу нашої країни і не пропустити навалу рашистської орди на Захід. Але для цього їм також потрібне сучасне озброєння.