Малюнок Олексія КУСТОВСЬКОГО. 

27 квітня «Российская газета» - офіційне видання уряду росії -  опублікувала програмне інтерв’ю секретаря ради безпеки рф, куратора силового блоку країни Ніколая Патрушева.

Це махровий представник путінського клану і кадебістських традицій. Він вважає органи ЧК-КДБ новим дворянством. Майже 9 років очолював ФСБ – його перевершив тільки Юрій Андропов, який просидів на Луб’янці аж 15 років.

Ніколая Патрушева вважають причетним до вибуху будинків в росії, після яких до влади прийшов путін, до вбивства колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка. Він фігурував у контрабанді кокаїну з посольства росії в Аргентині. Він виступав куратором найбільш резонансних операцій російських спецслужб, а нині ще відповідає, кому чіпляти ярлики «іноземних агентів».

Перше враження від прочитаного –  немов повернувся в часи холодної війни, де все перевернуто з ніг на голову, де правду заміняє брехня, де світовий імперіалізм не спить і думає, як знищити росію. Ніколай Патрушев накрив росію чорною кадебістською завісою і риторикою.

Брехня, брехня і ще раз брехня – так коротко можна прокоментувати інтерв’ю головного силовика росії.

«П’ять мільйонів українських мігрантів уже прибули до Європи. Найближчим часом їхня активність зросте до десяти мільйонів. Більшість українців, які приїхали на Захід, вважають, що європейці повинні їх утримувати і забезпечувати, а коли їх змушують працювати, то починають бунтувати», – безсоромно бреше генерал армії, герой росії Ніколай Патрушев.

Українці, які розбудували росію, завдяки працьовитості дають собі раду у всьому світі й надсилають родичам щороку до 10 млрд доларів США … не хочуть працювати?

Що далі читаєш – то більше брехні. Патрушев намагається приплести українців до кримінального світу, до ускладнення криміногенної ситуації в Європі, до поширення гепатиту, туберкульозу і краснухи. Залякує «звірствами націоналістичних батальйонів», яких ніхто, крім представників путінської божевільні, не помічає.

«Разом з мігрантами з України втікають від неминучого кримінального переслідування вигодовані бандерівцями злочинці з неонацистськими поглядами. Це призведе до відродження нацистських ідей», – залякує Ніколай Патрушев.

Він вважає, що американський та європейський військово-промисловий комплекс тріумфує, адже «завдяки кризі в Україні він не має відбою від замовлень; не дивно, на відміну від росії, зацікавленої у якнайшвидшому завершенні спеціальної операції та мінімізації втрат з обох боків, Захід налаштований на її затягування хоч до останнього українця».

Щодо війни з Україною, то в усьому винен Захід, який хоче знищити росію.

«У спробі придушення Росії американці, використовуючи своїх ставлеників, вирішили створити антипод нашої країни, цинічно обравши для цього Україну, намагаючись розділити, по суті, єдиний народ… Вашингтон навіяв українцям винятковість їхньої нації та ненависть до всього російського», – переконує росіян Ніколай Патрушев, бо українців путінський режим уже ні в чому не може переконати. Вони сповна заплатили за «дружбу» з росією, як і інші народи Європи.

Схожі інтерв’ю та заяви останнім часом стали традицією для представників путінського клану. Поки що найактивнішим рупором імперської політики виступає екс-президент росії Дмітрій Медведєв - він з будуна (російські ЗМІ пишуть, що той зловживає алкоголем) багато чого наплів. До хору підспівувачів путінізму долучився і головний силовик Ніколай Патрушев. Значить, погані в Кремлі справи. Не тільки на війні з Україною, а й в економіці. На запитання, чому не вирішуються питання імпортозаміщення, Патрушев відповів: «Якби вчасно виконували всі доручення глави держави в галузі імпортозаміщення, то ми могли б уникнути багатьох проблем, з якими сьогодні зіткнулася російська економіка».

Одне слово – путін наш «рулевой» і вперед до перемоги путінізму! 

А як інакше, якщо до путінського клану приписалося все сімейство Патрушевих. Старший син Дмітрій – міністр сільського господарства рф, молодший Андрєй – член правління ПАТ «Газпромнафта», а дружина Єлєна – засновник ТОВ «Борг», яке спеціалізується на експорті металобрухту.

На знімку: Ніколай Патрушев.

Фото з сайту інформагентства «Інтерфакс»