Приблизно в такому дусі відповів Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на звинувачення МЗС росії в тому, що влада країни не дала дозвіл на евакуацію літаком із Загреба російських дипломатів та членів їхніх сімей. Бо повітряний простір над країною для літаків агресора давно закритий. 

Спікер міністерства Марія Захарова назвала такі дії «підступним знущанням» і проявом русофобії. І, як і її шеф, вона не обійшлася без погроз на адресу влади Хорватії і заявила, що негуманне ставлення Загреба до громадян росії не залишиться без відповіді.

Мабуть, саме звинувачення у негуманності переповнило чашу терпіння Андрея Пленковича. «Наскільки я знаю, ці люди покинули Хорватію на власних автомобілях через Белград  тощо. І в цьому немає жодного вияву русофобії. Але для Хорватії зрозуміло, що росія, порушуючи всі правила міжнародного правопорядку та всі європейські цінності, які ми поділяємо, напала на Україну, і ми на це реагуємо висланням дипломатів», - процитував портал b92 слова Ррем'єр-міністра. Він нагадав, що влада Хорватії ухвалила рішення про екстрадицію з країни 18 дипломатів та шістьох адміністративних працівників російського посольства у відповідь на масову різанину мирних мешканців, влаштовану російськими загарбниками в Бучі. 

«Ми дали їм два тижні на збори і на те, щоб вони покинули країну. Й одразу попередили: організовувати авіапереліт із Загреба не будемо. Часу для того, щоб виїхати з Хорватії, у персон нон грата було достатньо», - відповів на звинувачення і погрози з москви очільник уряду Хорватії.

Хорватські ЗМІ риторично запитують: невже в столиці країни-агресора досі не зрозуміли, що вона та її офіційні представники стали майже в усьому світі ізгоями, з якими ніхто не хоче мати спільних справ?